De 3 Valleien, het grootste skigebied ter wereld

Skigebied

Val Thorens is gelegen in het hart van het skigebied De 3 Valleien, met het hoogste punt op 3230m en is de verbinding tussen de resorts Courchevel, Méribel, La Tania, Les Menuires, Saint Martin van Belleville, Brides Les Bains en Orelle.

Gelegen te midden van een uitgestrekt dal omgeven door 6 gletsjers, biedt het skioord van Val Thorens massa's routes zodat je de hele dag in de zon kunt skiën.

Welkom in het glijparadijs, dat beroemd is om zijn sneeuwkwaliteit en zijn moderne skiliften. Carving, off-piste skiën, wandel skiën, het snowpark, de boardercross, telemark, er is voor ieder wat wils. Met een skigebied dat voor 99% boven 2000 m is gelegen, maar ook dankzij 2189 sneeuwkanonnen die betrekking hebben op 49% van het skigebied, biedt Val Thorens uitzonderlijke omstandigheden voor maximaal plezier.

Een overzicht van enkele atypische uitrustingen in Val Thorens:
-De hoogste kabelbaan ter wereld voor skiërs die “la pointe du Bouchet” (3230 m) verbindt met la pointe de Thorens (3002m). 1,3 km lang, deze unieke ervaring (opgericht in 2014) geeft u de kans een vlucht te beleven aan een snelheid van 105 km/uur, op 250 m van hoogte.
-De langste rodelbaan in Frankrijk van 6 km, met een hoogteverschil van 700 m (van 3 000 naar 2 300 m hoogte).
-Een snowpark van meer dan 70 000 m2 met bordercross, big air, half pipe, handrails, ...

 

Download de kaart van de 3 valleien skigebied

Een ogenblik geduld alstublieft

Een ogenblik geduld alstublieft