VAL THORENS UNITED... Het beste van de ski met de beste ambiance

Het skistation

Open van eind november tot begin mei, het resort voor Val Thorens is het hoogste van Europa en gelegen op de top van de 3 Valleien, het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600km pistes, 334 gemarkeerde pistes en bijna 200 skiliften.

Het dorp gelegen op 2 300m hoogte, is ontstaan in 1971 uit de ontmoeting tussen een uitzonderlijke natuur en een paar visionaire pioniers, in de vallei van Belleville, met als objectief een kwalitatief bergtourisme te combineren met een innoverend skidomein op grote hoogte. Val Thorens verwerft een internationale reputatie met liften van hoogstaande kwaliteit, inbegrepen de kabelbaan Caron, geopend in 1982 en die op dat moment de grootste ter wereld was. 

Vandaag is Val Thorens een internationaal station met wereldwijde erkenning en met 3 titels van Beste Europese skibestemming en 3 titels van beste resort ter wereld met de WORLD SKI AWARDS

De grote hoogte heeft een duidelijk gevolg: Val Thorens is beroemd voor haar hoogstaande sneeuwkwaliteit en de vele zonneschijn.

 

Val Thorens belooft de verwachtingen in te lossen van de ervaren skiërs, ontspanning te bieden voor beginners en belooft plezier ongeacht uw skiniveau. Een station met directe toegang tot de pistes vanaf uw verblijf.

Naast de verschillende skistijlen biedt Val Thorens ook alles voor de verschillende leefstijlen, verschillende verblijfstypes en verschillende ontspanningsmogelijkheden. Val Thorens biedt een verscheidenheid aan accommodaties waaronder haar nieuwste hotel “ LE PASHMINA ", een 5-sterren refuge. Het restaurant Les Explorateurs met 1 Michelinster en het restaurant van Jean Sulpice getuigen ook van de voortreffelijkheid van Val Thorens. 

Val Thorens biedt een breed scala aan van winter- en zomeractiviteiten: skitochten, circuit op ijs, kabelbaan, wandelparcours met sneeuwschoenen (raquettes), paragliding, paramotor, duiken onder ijs, mountainbiken, hondenslee, fat bike, sneeuwscooter, handiski, sleeën, vissen, yoga, minigolf, raften, tennis, speedmountain, spa en ontspannende massages, kooklessen, wandelen...

Onder de niet te missen gebeurtenissen is Val Thorens ook als gastheer voor de Europese ski cross Cup (januari), de Dynafit Snow Leopard Track (januari tot april), de wereldbeker ski cross, het rugbytoernooi van de 6 skistations, het kampioenschap van Frankrijk alpine skiën (maart), De 3 Valleien Enduro (april), Dutchweek Snowtime (april), de kuddes omhoog brengen (juni) , look-alikes festival (augustus), La Grande première (november).

Downloaden van de kaart van het resort van Val Thorens

Een ogenblik geduld alstublieft

Een ogenblik geduld alstublieft