De stappen voor het kopen van onroerend in de bergen

Praktische informatie aankoop

U hebt besloten te investeren in onroerend goed; wij leiden u door de belangrijkste stappen van uw project.

Eerst en vooral moet u uzelf afvragen wat het gebruik zal zijn van uw aankoop van uw onroerend goed: een investering die u wilt verhuren, een vakantiehuis, een hoofdverblijfplaats? Afhankelijk van uw keuze, zullen wij u adviseren over de locatie in het resort van Val Thorens, het type accommodatie...

Stap 1: Evalueren van uw budget om uw totale enveloppe te kennen: persoonlijke bijdrage, mogelijkheid om te lenen en schatting van renovatiekosten.

Stap 2: Een bod doen voor uw aankoop nadat we de documenten met betrekking tot uw toekomstige acquisitie hebben bestudeerd: verplichte diagnostische gegevens, kopie van de notulen van de algemene vergadering, bedrag grondbelasting en huisvesting, kosten syndicus. Het aanbod om te kopen is meestal de prijs waartegen u de accomodatie kan kopen, binnen een bepaalde periode en dit zonder de garantie dat de woning effectief aan u zal worden verkocht.

Stap 3: Het akkoord voor de verkoop: de verkoper accepteert uw bod en stemt ermee toe om te verkopen, u heeft een herroepingsrecht van 10 dagen.

Stap 4: De financiering van uw project dat u moet laten goedkeuren door uw bank die op zijn beurt u een certificaat van lening bezorgt.

Stap 5: De ondertekening van de akte na een wachttermijn die een paar weken tot enkele maanden kan duren.

Een ogenblik geduld alstublieft

Een ogenblik geduld alstublieft